Info Produk - Serbuk Udang


Proses penghasilan

  • Udang segar diproses sama seperti proses penghasilan udang kering.
  • Udang yang telah kering dikisar menjadi serbuk/tepung.
  • Serbuk/tepung udang diadun dengan perahan limau nipis dan perahan halia.
  • Proses pengeringan diulang semula.
  • Serbuk udang kering disimpan di dalam bekas kedap udara untuk mengekalkan citarasanya. (boleh dimakan terus tanpa dimasak)
Harga
  • 50 g_ : RM 3.00
  • 100 g : RM 6.00
  • 200 g : RM 12.00
(Tidak termasuk kos pos/penghataran)


Kegunaan
  • sebagai perencah tumisan sayur goreng dan sup sayur.
  • sebagai perencah semua jenis sambal goreng / sambal tumis.
  • sebagai pengganti belacan dalam menu 'sambal belacan'.
  • sebagai pelengkap ramuan tumisan mee/bihun/kuewteaw goreng.
  • sebagai campuran adunan tepung cucur udang.

 
Powered By Blogger | Portal Design By mbiz design © 2009 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top