skip to main |
skip to sidebar

Proses Penghasilan
- Hanya ikan gelama segar yang digunakan. Kami tidak menggunakan ikan gelama yang disimpan dengan kimia pengawet (biasanya kimia awet mayat).
- Sisik, perut dan insang dibuang sepenuhnya.
- Ikan dibelah dari arah belakang.
- Ikan dibersihkan tiga kali dengan air mutlak.
- Ikan diperap dengan garam dan perahan limau nipis selama 6-14 jam di dalam bekas tembikar bertutup. Kami tidak menggunakan 'tawas' yang biasa dicampurkan untuk mencantikkan hasil akhir kerana ia merbahaya kepada kesihatan.
- Ikan dijemur secara tertutup sepenuhnya, menggunakan jaring stainless steel untuk menghalang dihinggapi lalat.
- Hasil siap disimpan di dalam peti sejuk untuk mengekalkan citarasanya.
Harga (Tidak termasuk kos pos/penghantaran)
Powered By Blogger | Portal Design By mbiz design © 2009 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top