- Pokok Misai Kucing ditanam dengan kaedah 'tabie' (nature) tanpa penggunaan baja kimia atau kawalan perosak dan kawalan rumpai berasaskan kimia.
- Hanya pucuk muda digunakan untuk menghasilkan serbuk teh kerana kajian scientific dan clinical menunjukkan khasiat Herba Misai Kucing tertumpu di bahagian itu. Teh Misai Kucing MBIZ mengandungi 100% pucuk muda tanpa ranting pokok dan tangkai daun.
- Tuaian pucuk muda dibersihkan dengan air osmosis songsang dan electronic coding positive ioned water untuk memastikan kebersihannya.
- Di keringkan dengan kaedah 'air-drying' di dalam 'filtered box' pada suhu 23-32 darjah celcius selama 5-8 hari untuk memastikan khasiat hasil kering paling berkualiti.
- Pucuk kering di serbukkan secara manual untuk mengelakkan kesan tindak-balas 'charge' logam sekiranya menggunakan mesin pengisar.
- Teh Misai Kucing 'siap' disimpan di dalam bekas kedap udara untuk mengekalkan kesegaran dan khasiatnya.
Harga
- 100 g : RM 50.00 (120 cawan minuman teh)
- 200 g : RM 100.00 (240 cawan)
- 500 g : RM 250.00 (600 cawan)
- 1 kg_ : RM 470.00 (1200 cawan)


