Info Produk - Teh Misai Kucing

___
Proses Penghasilan

  • Pokok Misai Kucing ditanam dengan kaedah 'tabie' (nature) tanpa penggunaan baja kimia atau kawalan perosak dan kawalan rumpai berasaskan kimia.
  • Hanya pucuk muda digunakan untuk menghasilkan serbuk teh kerana kajian scientific dan clinical menunjukkan khasiat Herba Misai Kucing tertumpu di bahagian itu. Teh Misai Kucing MBIZ mengandungi 100% pucuk muda tanpa ranting pokok dan tangkai daun.
  • Tuaian pucuk muda dibersihkan dengan air osmosis songsang dan electronic coding positive ioned water untuk memastikan kebersihannya.
  • Di keringkan dengan kaedah 'air-drying' di dalam 'filtered box' pada suhu 23-32 darjah celcius selama 5-8 hari untuk memastikan khasiat hasil kering paling berkualiti.
  • Pucuk kering di serbukkan secara manual untuk mengelakkan kesan tindak-balas 'charge' logam sekiranya menggunakan mesin pengisar.
  • Teh Misai Kucing 'siap' disimpan di dalam bekas kedap udara untuk mengekalkan kesegaran dan khasiatnya.

Harga
  • 100 g : RM 50.00 (120 cawan minuman teh)
  • 200 g : RM 100.00 (240 cawan)
  • 500 g : RM 250.00 (600 cawan)
  • 1 kg_ : RM 470.00 (1200 cawan)
(Tidak termasuk kos pos/penghantaran)


 
Powered By Blogger | Portal Design By mbiz design © 2009 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top