___
Proses Penghasilan
- Pokok Roselle ditanam dengan kaedah 'tabie' (nature) tanpa penggunaan baja kimia atau kawalan perosak dan kawalan rumpai berasaskan kimia.
- Hanya kelopak Roselle matang yang bebas kecacatan sahaja digunakan untuk menghasilkan kepingan dan serbuk Roselle MBIZ.
- Tuaian kelopak matang dibersihkan dengan air osmosis songsang dan "electronic coding positive ioned water" untuk memastikan kebersihannya.
- Di keringkan dengan kaedah 'air-drying' di dalam 'filtered box' pada suhu 23-32 darjah celcius selama 7-11 hari untuk memastikan khasiat hasil kering paling berkualiti.
- Kelopak kering di serbukkan secara manual untuk mengelakkan kesan tindak-balas 'charge' logam sekiranya menggunakan mesin pengisar.
- Kepingan dan serbuk 'siap' disimpan di dalam bekas kedap udara untuk mengekalkan kesegaran dan khasiatnya.

Harga
- 100 g : RM 20.00 (80 cawan minuman panas/sejuk)
- 200 g : RM 40.00 (160 cawan)
- 500 g : RM 100.00 (600 cawan)
