Info Produk - Kepingan/Serbuk Roselle

___
Proses Penghasilan

  • Pokok Roselle ditanam dengan kaedah 'tabie' (nature) tanpa penggunaan baja kimia atau kawalan perosak dan kawalan rumpai berasaskan kimia.
  • Hanya kelopak Roselle matang yang bebas kecacatan sahaja digunakan untuk menghasilkan kepingan dan serbuk Roselle MBIZ.
  • Tuaian kelopak matang dibersihkan dengan air osmosis songsang dan "electronic coding positive ioned water" untuk memastikan kebersihannya.
  • Di keringkan dengan kaedah 'air-drying' di dalam 'filtered box' pada suhu 23-32 darjah celcius selama 7-11 hari untuk memastikan khasiat hasil kering paling berkualiti.
  • Kelopak kering di serbukkan secara manual untuk mengelakkan kesan tindak-balas 'charge' logam sekiranya menggunakan mesin pengisar.
  • Kepingan dan serbuk 'siap' disimpan di dalam bekas kedap udara untuk mengekalkan kesegaran dan khasiatnya.


Harga
  • 100 g : RM 20.00 (80 cawan minuman panas/sejuk)
  • 200 g : RM 40.00 (160 cawan)
  • 500 g : RM 100.00 (600 cawan)
(Tidak termasuk kos pos/penghantaran)


 
Powered By Blogger | Portal Design By mbiz design © 2009 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top